40. međunarodni sajam nautike, lova i ribolova

U susret Uskrsu, jubilarni, 40. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova biće održan od 3. do 7. aprila 2018. godine.

Sajam nautike biće otvoren zajedno sa Sajmom hortikulture u utorak u 11.30 časova, u hali 1 Beogradskog sajma. Sajmove će svečano otvoriti Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede.

Ova specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu, spremna je da se prikaže u svom najraskošnijem i najprostranijem izdanju do sada. To znači da će na svim onimgliserima, jahtama, jedrilicama,čamcima,skuterima, brodskim i vanbrodskim motorima, opremiza sportove na vodi, školama jedrenja,čarterima, nautičkomturizmu i drugimletnjim“vodenim”zadovoljstvima, kojima će na raspolaganje bitistavljene ogromne hale 1 i 4 Beogradskog sajma, ali i otvoreni prostor između hala i reke Save,moći da nam pozavide i svetski poznate morske marine i turističke destinacije. Ipak,značajan deo izlagačkog programa prilagođen je i ljubiteljima Save, Dunava i ostalih segmenata nama dostupnije “rečne nautike”.

Pod aktivističkim sloganom “Isplovi, zabaci, ulovi”, posetioci će moći da iskoriste i tradicionalnu berzu polovnih plovila, onima koji to vole biće predstavljene poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, a podrazumeva se da je sve začinjeno neizostavnim ekološkim i bezbednosnim temama u vezi sa vodom. Učešće namanifestaciji najavilo je više od 80 izlagača sa oko 100 plovila. Među njima su i predstavnici najpopularnijih domaćih i svetskih brendova, uključujući i one najrenomiranije u sektoru ekskluzivnih plovila, kao što su Monterey 378, Cranchi 30, Bavaria 29, Beneteau Antares 30S, See Ray,Jeanneau, Sealver… Damanifestacija postaje sve interesantnija nameđunarodnomplanu potvrđuje
učešće “premijernih”izlagača izItalije i Turske, Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Pored stalnih izlagača kao što su CTC Unit, Goga YCI, Inteh-V i drugi, pojaviće se i neki novi kao što su Efel Motors, Focus, AS Labruna, ENC Star Trade itd.

Kompletan nautički program – od jahti i glisera, preko brodskih i vanbrodskih motora, do nautičke i ostale opreme za sportove na vodi- biće smešten u hali 1. Poseban akcent je stavljen na lov i ribolov, kod kojih je ekspanzija svake godine sve uočljivija. U ovom segmentu, koji jedni smatraju hobijem a drugi sportom, distributeri predstavljaju lovačko naoružanje, municiju i konfekciju, te štapove za pecanje i sav drugi ribolovački pribor. Posetioci koje više nego drugi zanima ovaj segment sajamskog izlagačkog programa, svoju zadovoljštinu naći će u hali 4 Beogradskog sajma. A tamo će ih, pored ostalih sačekati brendovi kao što su Canona, Capriolo, Trofej, Eurofish, Travar i mnogi drugi. Već po tradiciji, bogat prateći program – stručna predavanja (posvećena mogućnostima nautičke privrede, izgradnji mreže marina, privezišta i prateće infrastrukture), promocije, demonstracije, radionice, izložbe, relevantna nautička literatura – jedno je od osnovnih obeležja Sajma nautike, lova i ribolova. Značajan stručni program opet će imati Mašinski fakultet, odnosno tamošnja Katedra za brodogradnju, kao i Muzej afričke umetnostisa novimizložbama.Oružari najavljuju i virtuelno strelište,za ljubitelje ovog sajamskog segmenta.

Posebna pogodnost je činjenica da se u isto vreme kada i Sajam nautike, lova i ribolova održava Sajam hortikulture, pa će posetioci u ovom sajamskom “uskršnjem paketu” moći dodatno da uživaju.
Radno vreme sajma biće od 10 do 19 h, a poslednjeg dana trajanja sajma, 7. aprila, od 10 do 18h. Cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, grupne 200, a parkinga 100 dinara po satu. Ulaznica za Sajam nautike važi iza Sajam hortikulture.

Zajedničko otvaranje Sajma nautike i Sajma hortikulture biće u utorak u 11.30 časova, u hali 1 Beogradskog sajma. Sajmove će svečano otvoriti Velimir Stanojević, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede.

 

Podelite članak: