ЛИТЕРАТУРА О НАУТИЦИ

Познато  је да код нас у Србији нема нарочито много литературе која се бави рекреативном наутком и наутичком привредом. Зато је вредно споменути да смо однедавно богатији за две књиге.

На недавном београдском сајму наутике, у Капетанском клубу, промовисана је књига „Пловидба у познато и непознато“, дугогодишњег наутичара, господина Радомира Јечинца, који је неколико дана пре промоције преминуо.

Захваљујући труду неколицине његових најближих пријатеља и Удружења наутичара „Моја лађа“, ова књига је угледала свет у електронском издању и може се преузети са сајта: http://www.ladjari.com/ .

Друга књига која заслужује да буде споменута је књига аутора Крсте Пашковића „Основи наутичког туризма и потенцијали развоја у Србији“, издата претходне године, а која је нешто пре овогодишњег сајма угледала свет и у преводу на енглески језик. До књиге се може доћи у договору са аутором (Krsta Paskovic propeller_danube@yahoo.com).

Ево и неколико снимака са промоције ових двеју књига у Капетанском клубу:

Tagged , ,