Obraćanje udruženja nautičarima

Poštovani prijatelji nautike,

Približavamo se kraju 2018. godine. Ovo je vreme kad ljudi obično sumiraju rezultate svoje aktivnosti tokom godine i počinju da se pripremaju za realizaciju planova za sledeću godinu.

Nama je 2018. godina prošla nekako brzo, možda i brže nego što smo mislili ili želeli. Nismo baš mnogo uradili ali zadovoljni smo onim što jesmo uradili. Ostvarili smo saradnju s državnim organima, što je bio jedan od naših ciljeva koje smo
sebi postavili prilikom osnivanja udruženja.

Prisustvovali smo na više sastanka organizovanih u prostorijama Kapetanije u Beogradu, Privredne komore Srbije, na sastancima organizacije NATUS. Ostvarili smo saradnju s Udruženjem profesionalnih lađara, s drugim nautičarskim društvima, a najviše smo sarađivali s udruženjem nautičara Dunavski propeler.

Telefon našeg udruženja bio je na usluzi tokom čitave godine i moglo bi se reći da smo u proseku imali oko dva poziva nedeljno, gde su se javljali ne samo ljubitelji nautike već i ljubiteljke! Koliko juče, jedna ljubiteljka koja živi na obali Tise, javila se s pitanjima u vezi pripreme i polaganja ispita za upravljača motornog čamca. Javljala nam se jedna ljubiteljka nautike koja je želela da iznenadi svog voljenog, pitajući kako da mu pripremi iznenađenje i olakša mu sticanje dozvole za upravljača čamca. Da… bilo je zanimljivih pitanja a posebno o načinu prijavljivanja i registracije čamaca, plaćanja poreza i niz drugih pitanja na koja smo odgovarali u okviru svojih mogućnosti i znanja.

Nadamo se da smo većini onih koji su nam se javili dali korisnu informaciju i da smo im makar malo pomogli na putu ka obalama i ispunjenju njihovih snova koje žele da podele s nama.

Zadovoljni smo onim što smo uradili i nadamo se da vam se dopada ono što ste viđali na stranicama našeg sajta. Nama se on dopada ali verujemo da može da bude i bolji i interesantniji ali da bi to bio, potrebna nam je vaša pomoć. Zato nam slobodno pišite, postavljajte pitanja, predlažite… Učestvujte s nama u uređivanju sajta i pomozite nam da svoju pažnju usmerimo ka pravim temama koje će zainteresovati još više ljubitelja naših reka, kanala i jezera.

U nadi da ćete se odazvati našem pozivu, članovi Udruženja nautičara „Moja lađa“ čestitaju vam praznike i žele vam sve najbolje u godini koja je pred nama.

Lazar Đ. Stanojević,
Predsednik Udruženja nautičara
„Moja lađa“

Podelite članak: