Округли сто на тему „Развој наутичке привреде и наутичког туризма Србије“

УДРУЖЕЊЕ ЗА ТУРИЗАМ
Број: 11.02
Београд,  25.02.2019 године

Предмет : Округли сто на тему „Развој наутичке привреде и наутичког туризма Србије“.

Поштовани,

Позивамо Вас да нас посетите на 41. Међународни сајам наутике, лова и риболова у Београду од 01 до 5 марта 2019. Хала 1,  штанд Привредне коморе Србије, том приликом узмете учешће на

Округлом столу који ће се одржати 1. марата 2019 , са почетком у 13 часова, Капетански клуб Сајма Хала 1, на тему:

„Развој  наутичке привреде и наутичког туризма Србије“.

Предмет дискусије ће бити: наутичка привреда у функцији наутичког туризма, актуелни проблеми и предлози за побољшање ове привредне делатности, наутички потенцијали Србије, пловни путеви, инфраструктура у наутици, поресака политила и законодавство које утиче на ову привредну грану и др.

Чланови Групације за наутичку привреду и туризам сматрају да би се оживљавањем ове неразвијене привредне  гране и добијањем статуса привредне гране у развоју у Србији, омогућио развој малих предузећа у којима би се запослило преко 5000 људи.

Желимо да вас подсетимо да се у региону централног Дунавског басена Србије налази се 76 река дужих од 50 км, 50 река краће од 50 км, 600  ( 900 за наутику ) км канала, 9 већих језера (више од 4 км2), 114 мањих језера, 26 мртваја,  120 пескара и шљункара, 1.890 км пловних путеви за  пловидбу са газом од 2,5 м; Потенцијал који Групација за наутичку привреду и туризам  предлаже да се оживи у функцији развоја наутике.

Молимо Вас, да резервишете време и присуствујете састанку, а у случају спречености обавестите нас на телефоне:  063/390 904  или е – адресу: vedrana.dragicevic@pks.rs

С поштовањем,

Тијана Маљковић с.р.

Секретар Удружења                                                                                                                                 Групација за наутичку привреду и туризам