Oliver Adžić, ribočuvar iz Pančeva – Don Kihot naših dana

Negde početkom aprila ove godine, na ribolovačkom sajtu „Vukovi sa Dunava“, koji broji više od 9.000 registrovanih članova, pojavila se priča o borbi ribočuvara Olivera Adžića, zaposlenom u D.o.o. za ribarstvo i iskorišćavanje voda „Ribolovački saver Vojvodine“, Novi Sad.

Tema koja je u međuvremenu stigla do svoje 10. stranice i koja je posećena i pročitana 8.168 puta, nalazi se ovde: https://vukovisadunava.com/zakoni-i-propisi/problemi-u-rsv/

U najkraćem, ribočuvar koji je svojim radom, i uz podršku malog broja svojih kolega, a uz veliko poštovanje brojnih ribolovaca, i to ne samo onih sa Tamiša, zbog nesebičnog zalaganja da se na ribolovnom području za koje je zadužen uvede red i da se suzbije nelegalni ribolov, suočio se sa velikom nepravdom oličenom u borbi njegovih neposrednih rukovodilaca protiv njega.

O Oliveru, o njegovom radu, o njegovim motivima i namerama, možete videti više ovde u prilogu objavljenom 16. maja 2019. godine:


U međuvremenu, gospodin Oliver je i formalno dobio odluku disciplinske komisije o otkazu ugovora o radu.

Želimo ovim putem da skrenemo pažnju na to što se dešava gospodinu Adžiću, kome je sad potrebna snažna podrška svih kojima je u interesu da se na obale naših reka i jezera uvede red.

Gospodine Olivere Adžiću, Don Kihote naših dana, imate veliku podršku među običnim, čestitim ljudima, ljubiteljima prirode i ribolova, koji se nadaju da ćete izdržati sve niske udarce u ovom korupcijom zagađenom društvu i da ćete se izboriti za sebe i sve nas, rekreativne nautičare.

Podelite članak: