ЗАХТЕВИ ЗА ЗАМЕНУ ДОЗВОЛА ЗА УМЧ – НАЈНОВИЈЕ (Београд, 27.01.2021)

Иако је више пута најављено да захтеве за замене дозвола за УМЧ капетаније у Републици Србији неће примати после 31.12.2020. године, Удружење наутичара „Моја лађа“ данас је добило поуздану информацију да ће капетаније примати захтеве за замене до краја марта или почетка априла.

Имајући у виду проблеме које су грађани имали због мера ограниченог кретања и окупљања за време пандемије, надлежни сектор у Министарству саобраћаја припрема информацију којом ће наутичари бити обавештени о продужетку рока за подношење захтева.

Удружење наутичара „Моја лађа“ се нада да ће објављивањем ове намере пре званичног сопштења од стране надлежних помоћи заинтересованим наутичарима да искористе време и да благовремено поднесу захтеве за замене дозвола.

Позивамо све наутичаре који до данас нису поднели захтев за замену дозволе да то учине одмах, не чекајући званично саопштење надлежних, како би се избегле гужве до којих може доћи при истеку новог рока који ће бити објављен у догледно време.

Што се тиче поступка подношења захтева и износа такси које се плаћају, о томе смо писали раније и све информације можете наћи на нашем сајту.

 

 

 

Podelite članak: